Hyperloop Transportation Technologies heeft aangekondigd dat het binnen drie weken begint met de aanleg van een Hyperloop-testbaan. Het project zal in totaal zo’n zes miljard dollar gaan kosten.
Mocht je niet precies weten wat Hyperloop is, dan verwijzen we je graag terug naar onze uitgebreide uiteenzetting over het concept van Tesla-baas Elon Musk. In het kort komt het erop neer dat deze nieuwe hogesnelheidstrein je met 1200 kilometer per uur naar je plaats van bestemming brengt. Daar is echter wel een heel nieuw soort ‘spoor’ voor nodig, want de Hyperloop maakt gebruik van een vacuĆ¼m buizenstelsel.
Het testsysteem wordt aangedreven met zonne-energie en zou tijdens de testperiode tien miljoen passagiers kunnen vervoeren in Kings County, Californiƫ. Het lijkt erop dat de baan pas over twee jaar af is, dus je zult nog wel even geduld moeten hebben voor je op topsnelheid naar je werk kunt. De Hyperloop zal bij tests met passagoers sowieso niet harder gaan dan 260 kilometer per uur. Zijn de rijtuigen leeg, dan gaan alle remmen los en ligt de topsnelheid op 1255 km/u.
Het is niet zo gek dat de eerste tests op topsnelheid zonder passagiers worden uitgevoerd, want er komen G-krachten vrij die normaal alleen door Formule 1-coureurs worden ervaren. De eerste buizen zijn recht, om de nadelige effecten van deze krachten te minimaliseren. Het zal dus nog wel even duren voor de Hyperloop echt geschikt is om in onze dagelijkse vervoersbehoefte te voorzien.