DeepMind, het kunstmatige-intelligentiebedrijf dat in begin 2014 gekocht werd door Google, duikt in de gezondheidszorg. Mede-oprichter en hoofd van Applied AI, Mustafa Suleyman, kondigde dat via een tweet aan. De nieuwe tak van DeepMind heet simpelweg DeepMind Health en gaat technologieën ontwikkelen die gezondheidszorg zouden kunnen verbeteren.
So proud to announce the launch of DeepMind Health – working with nurses & doctors to transform patient care. https://t.co/RkNjor22Zm
— Mustafa Suleyman (@mustafasuleymn) 24 februari 2016
Het bedrijf gaat daarvoor onder meer samenwerken met de Britse National Health Services. DeepMind Health is begonnen aan zijn eerste project: Streams. Deze smartphone-app is ontwikkeld in samenwerking met nierexperts. Met de app kunnen verplegers acuut letsel in de nieren detecteren. Volgens de NHS is een kwart van de 40.000 jaarlijks dodelijke aflopen van acuut nierletsel te voorkomen.
Streams heeft tot nu toe twee pilots gedraaid. De dienst maakt geen gebruik van kunstmatige intelligentie, maar dat zou in de toekomst wel op bepaalde gebieden toegepast kunnen worden. Een andere pilot van het bedrijf heet Hark. Daarmee moet ziekenhuispersoneel taken beter kunnen verdelen. Ook bij Hark werkt het bedrijf voor de ontwikkeling samen met dokters en verplegers. DeepMind schrijft dat bij een test de respons 37 procent sneller was dan bij het gebruik van piepers.
https://youtu.be/Vc_4by1LnIQ