Elektrische auto’s kunnen de komende twee jaar gratis opladen in Dubai

Bezitters van een elektrische auto kunnen hun voertuig de komende twee jaar gratis opladen in Dubai, een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat heeft het land gisteren bekendgemaakt. Bezitters van een elektrisch voertuig kunnen bovendien gratis parkeren en betalen geen tol op wegen.

Met de maatregelen wil de Dubai Electricity and Water Authority (DEWA) het gebruik van elektrische voertuigen stimuleren. De autoriteit wil volgens Bloomberg dat er over drie jaar 32.000 elektrische auto’s in het emiraat rondrijden. In 2030 moeten dat zijn gestegen naar 42.000.

Met de maatregelen wil Dubai de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Volgens de DEWA is transport de op één na grootste oorzaak van de uitstoot van broeikasgassen in het emiraat.

Het gratis opladen van elektrische voertuigen geldt alleen voor publieke laadpalen die zijn gebouwd door de overheid. Ook moeten autobezitters zich van tevoren aanmelden bij de DEWA. Volgens de autoriteit zijn er tot nu toe 100 publieke laadpalen in het emiraat te vinden. In 2018 moet dat aantal zijn verdubbeld.

Export

De Verenigde Arabische Emiraten verdienen volgens de OPEC zo’n veertig procent van hun bruto binnenlands product met de export van olie en gas. Met een bbp van bijna 350 miljard dollar kwam dat vorig jaar neer op bijna 140 miljard dollar. Door in te zetten op elektrische energie, houdt Dubai meer over voor de export.

0 Reacties
Reageer