Zesde editie Border Sessions wil technologie op een positieve manier inzetten

Border Sessions

Hoe kun je technologie op een positieve manier inzetten? Die vraag staat centraal tijdens de zesde editie van Border Sessions in Den Haag. Het tech-festival vindt van 28 tot en met 30 juni plaats in Den Haag. “Wie nieuwe technologie op een positieve manier wil inzetten, vindt in drie dagen het juiste netwerk, inspiratie en kennis”, aldus de organisatie.

Het festival begint op woensdag 28 juni met een speciale dag die het ‘Border Labs’ heeft genoemd. Dan zijn er een viertal interactieve workshops. Samen met Mars One wordt een workshop opgezet rondom ruimtevaart met als centrale vraag: Hoe kunnen we ons voorbereiden op leven en werken op Mars? The Next Nature Network helpt mee aan een workshop rond biohacking: Hoe ziet de toekomst van een kunstmatige baarmoeder eruit en welke impact heeft de ontwikkeling ervan op onze maatschappij?

Border Sessions

Na de Border Labs volgen nog twee dagen met een bomvol programma. Presentaties, workshops en meetups wisselen elkaar af. Border Sessions heeft voor deze editie weer een vijftal thema’s gekozen die relevant zijn voor de ontwikkelingen die vandaag spelen en in de toekomst alleen maar relevanter worden. Deze thema’s zijn: Advanced Human, Settlements, Darwin+, Human Nature, Next Society en Planetary Boundaries.

Over invulling van die verschillende thema’s laat de organisatie weten:

Een groot aantal klinkende namen uit de wereld van technologie is aanwezig. Zo vertellen de architecten van het vermaarde Clouds AO, over de ontwikkeling van constructies als de Analemma Tower en The Mars Ice House, demonstreert fishbot pionier Ikuo Yamamoto (JAP.) hoe je een ‘fish bot’ bouwt en vertelt de jonge TU Delft-student Bob Hendrikx hoe hij met zijn inspirerende Motown Movement een wijk in Detroit zelfvoorzienend en duurzaam maakt. Gevierde science-fiction auteurs Alastair Reynolds en Charles Stross presenteren hun nieuwste boeken, evenals The Economist-journalist Ryan Avent en de Ierse schrijver Mark O’Connell, wiens boek To Be a Machine hoge ogen gooit.

Meer informatie over het programma is te vinden op de site van het festival. Tickets voor Border Sessions zijn daar te koop voor 150 euro; als je met een groep van vijf man gaat, betaal je per persoon 30 euro minder. Studenten krijgen een flinke korting en kunnen voor slechts 45 euro drie dagen lang naar het festival.

Border Sessions

Numrush is als mediapartner verbonden aan Border Sessions en zal verslag doen van het festival.

0 Reacties
Reageer