Met deze 7 apps en wearables train je nog effectiever in de sportschool

Als het gaat om hardlopen of wielrennen dan zijn er een heleboel apps en wearables om je prestaties te meten en je te coachen terwijl je bezig bent. Maar wat als je krachttraining gaat doen in de sportschool? Ook daarbij kan technologie je een handje helpen. Ik heb 7 apps en wearables voor je op een rijtje gezet.

1. Rithmio Edge

Rithmio Edge

De app Rithmio Edge herkent de oefeningen die je doet via de sensoren in je smartwatch en houdt vervolgens je training exact bij. Op het einde van elke trainingsessie krijg je een samenvatting van jouw prestaties. Verder houdt het ook je evolutie en persoonlijke records bij.

De app is gratis en werkt op dit moment op alle Android Wear-smartwatches. Een versie voor de Apple Watch volgt later. Een kleine beperking is dat hij niet kan meten hoeveel gewicht je gebruikt, maar dit is gelukkig heel simpel in te vullen in de app op je smartphone.

2. Push Band

de Push Band helpt je om data te verzamelen over jouw krachttraining

De Push Band helpt je bij jouw krachttraining door de hoeveelheid kracht en de snelheid waarmee je beweegt te meten. Zo kan je via de app doelen stellen en zal je bijvoorbeeld advies krijgen over hoeveel gewicht je het beste kunt gebruiken of hoe vaak je een oefening moet herhalen.

Het fijne aan deze wearable is dat hij je zelf oefeningen aanbiedt op basis van jouw doelen en deze ook steeds worden aangepast naargelang je bent gevorderd in de training.

3. Beast

Beast is een fitness wearable die je helpt om jouw ontwikkelingen te meten

Na elke workout wil je weten welke resultaten je hebt behaald om te weten waar je trots op kan zijn en waar nog aan gewerkt moet worden. De wearable Beast bezorgt je niet alleen die gegevens, maar zorgt ook extra motivatie.

Op basis van jouw resultaten in de sportschool maakt Beast een persoonlijk trainingsschema om overtraining en blessures te voorkomen. Deze resultaten van je krachttraining kun je gewoon volgen via de app op je smartphone of tablet, of via de bijbehorende site.

Je kan kiezen tussen de Beast Athlete (250 euro) en de Beast Trainer (400 euro). Deze twee onderscheiden zich in de steun die je krijgt van de app. Bij de Beast Trainer krijg je bijvoorbeeld een volledige ondersteuning met voorgestelde trainingsschema’s en notificaties. Terwijl je bij de Beast Athlete meer op jezelf bent aangewezen en zelf conclusies moet trekken uit de data die je krijgt.

4. Gymwatch Sensor

De Gymwatch Sensor voor het optimale resultaat in de sportschool

De Gymwatch Sensor houdt jouw bewegingen tijdens de training in de gaten om zo feedback te geven over duur en de intensiteit van de oefeningen. Je kan ook jouw eigen trainingsschema’s opstellen via de app en hierover meldingen ontvangen.

Deze wearable is niet alleen een tracker, maar ook gelijk een personal coach. Naast de ‘standaard’ tracking functies houdt de Sensor onze bewegingen nauwlettend in de gaten, zodat wij het optimale resultaat halen uit onze inspanningen in de sportschool.

Zo zal de Sensor aangeven als we een verkeerde houding hebben aangenomen bij een bepaalde oefening en krijgen we te horen of we de oefening juist sneller of langzamer moeten doen voor het beste resultaat. Wissel je graag af tussen fitness apparaten en grondoefeningen? Geen zorgen, de Sensor weet met beide oefeningen raad.

5. Gymaholic

Gymaholic Apple smartwatch, fitness tracker

Gymaholic is een iPhone app die je ook op jouw Apple Watch kan laten werken. Er zijn voorgestelde trainingsprogramma’s die je kunt volgen, maar je kan ook een eigen schema opstellen. Gymaholic zal jou dan helpen om de oefeningen zo efficiënt mogelijk af te ronden.

Een leuke feature aan de app is dat je heel goed je voortgang kan volgen. Zo laat hij bijvoorbeeld een grafiek zien van jouw gewicht gedurende de periode dat je de app gebruikt, of kan je ook voor en na foto’s nemen om deze dan te delen met je vrienden.

6. Athos

Athos wearable fitness tracker

De slimme sportkleren van Athos zijn voorzien van sensoren die de activiteit van jouw spieren tijdens een training meten. Deze data wordt dan in realtime naar een app op jouw smartphone of smartwatch gestuurd. Zo kan je perfect zien welke spieren getraind worden en weet je zeker dat je het meeste uit jouw training haalt.

Sportkleren die via sensoren data over jouw spieren verzamelen, dat klinkt allemaal heel futuristisch. Niets is echter minder waar, want je kan deze kleren al bestellen in de VS! Goedkoop is dat niet ,want een Full Body Package met short en shirt krijg je voor 550 dollar (zo’n 500 euro).

7. Fitbit Blaze

Fitbit Blaze

Fitbit is natuurlijk vooral bekend van de fitnesstrackers, maar als het gaat om sporten is hij enkel geschikt voor het bijhouden van cardiotrainingen. Als je aan krachttraining doet, heb je er niet zoveel aan. Op één uitzondering na: de Fitbit Blaze.

In dit sporthorloge zit namelijk FitStar geïntegreerd: een dienst waarmee je een eigen trainingsprogramma krijgt en je via de app wordt begeleid in het uitvoeren van je oefeningen. Je krijgt een voorbeeld te zien en het horloge laat je via trillingen weten hoe lang je door moet gaan. De oefeningen kun je trouwens allemaal doen zonder gewichten of andere hulpmiddelen, dus je kunt er ook mee thuis of in een park trainen.

0 Reacties
Reageer