Amerikaanse internetproviders spannen rechtszaak aan tégen netneutraliteit

Amper een maand na het invoeren van de regels rondom netneutraliteit in de Verenigde Staten stappen de eerste internetproviders al naar de rechter. De bedrijven noemen de nieuwe regels een inbreuk op de federale wet en willen het hele zaakje teruggedraaid zien.

De USTelecom Association, de branche vereniging waaronder grote spelers als ATT en Verizon vallen, hebben begin deze week een officiële aanklacht ingediend tegen de invoering van netneutraliteit door de FCC, eerder deze maand.

De nieuwe regels, kort samengevat, houden in dat internetproviders geen onderscheid mogen maken tussen het soort verkeer dat er over de lijnen van het bedrijf wordt gerouteerd en daaromtrent ook geen commerciële afspraken mag maken. Een deal tussen Netflix en Comcast zoals eerder beschreven is daardoor verboden.

“We hebben het gedurende de aanloop naar de stemming binnen de FCC meerdere keren gezegd: We vinden dat we binnen de grenzen van het toelaatbare werken als providers.”, stelt USTelecom voorzitter Walter McCormick in een statement.

We zijn er van overtuigd dat de FCC met hun keuze om het internet als een publiek eigendom te positioneren tegen de Amerikaanse wet in gaat.

Hoewel de FCC al eind februari instemde met de nieuwe regels rond netneutraliteit, werden ze pas 12 maart officieel ingesteld. Na die datum hebben andere partijen tot 60 dagen de tijd om officieel een klacht in te dienen.

De FCC noemt de aanklacht “voorbarig en hoogtwaarschijnlijk te verwerpen”. Toch moet de instantie zijn borst natmaken. Bijna alle Amerikaanse providers hebben aangekondigd om de aanpassing fel te gaan bestrijden met alle mogelijke middelen.

Only in America.

0 Reacties
Reageer