Google-moederbedrijf verkoopt robotbedrijf Boston Dynamics aan Japanse telecomgigant

Alphabet, het moederbedrijf van Google, verkoopt het robotbedrijf Boston Dynamics aan het Japanse telecomconcern SoftBank. Ook neemt het telecombedrijf Schaft over. Dit Japanse robotbedrijf richt zich op tweebenige menselijke robots. Beide bedrijven werden in 2013 door Google overgenomen. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Boston Dynamics maakt op mensen en dieren geïnspireerde robots. Het bedrijf profileert zich vooral met de stabiliteit van de machines. De robotbouwer laat graag zien dat de robots goed hun evenwicht kunnen bewaren of na een val zelf weer overeind kunnen komen.

De overname van de twee bedrijven is niet de eerste stap van SoftBank in robotica. In 2012 kocht het bedrijf al Aldebaran Robotics, maker van de iconische robots Nao en Pepper. Met Boston Dynamics en Schaft wil SoftBank zich verder richten op de ontwikkeling van geavanceerde robots. Volgens Masayoshi Son, de CEO van het bedrijf, spelen slimme robots een sleutelrol in de informatierevolutie.

Alphabet

Dat Alphabet van Boston Dynamics af wilde, was geen geheim. Het techbedrijf zou geen commerciële potentie in de robots zien en zette het daarom in de verkoop, schreef Bloomberg ruim een jaar geleden. Onder meer de Japanse autofabrikant Toyota zou destijds interesse hebben getoond om zowel Boston Dynamics als Schaft over te nemen.

0 Reacties
Reageer