About

Numrush.nl is een nieuwssite rondom smart technology en innovatie. De site is opgericht in 2012 door tech bloggers Johan Voets en Marjolijn Kamphuis uit enthousiasme voor de toenemende ontwikkelingen rondom wearables, eHealth, smart cars, smart homes, big data, location based services, media innovatie en de impact van technologie op mens, cultuur en maatschappij.

Numrush wil in eerste instantie vooral een signalerende functie hebben. Het is onze verwachting dat het verzamelen van data – door onszelf, anderen en producten – de komende jaren een nog veel grotere rol gaat spelen dan het veranderende medialandschap waar we het afgelopen decennium mee te maken hebben gekregen als gevolg van de opkomst van het (mobiele) internet. Wij noemen deze trend ‘Dautonomie‘: Autonomie dankzij Data.

Visie

Meer data leidt tot meer inzicht en gepersonaliseerde producten. Denk daarbij aan tools om gezonder te leven, makkelijker te reizen of op jou afgestemde media en content te consumeren. Maar eveneens tot privacyissues – wie is de eigenaar van al deze gegevens – en uitdagingen op het gebied van rekenkracht, hardware en interface design. Want wat is data waard als we het niet eenvoudig en snel kunnen interpreteren? Beide invalshoeken staan op deze site centraal. Daarnaast trachten we een zo volledig en actueel mogelijk overzicht van deze trend te verzamelen.

Contact

Meer weten of tips? Mail ons dan op tips [at] numrush.nl.