Zijn drones vernietigender dan tanks?

Laat zowel drones als tanks een grondgebied aanvallen en de drone zal als overwinnaar uit de strijd komen. Dat is één van de schokkende resultaten uit een onderzoek van Homeland Security naar het gevaar van drones, zo meldt Wired.

Homeland Security doet momenteel onderzoek naar het gevaar dat drones met zich meebrengen en dan met name het gevaar van ‘speelgoed’ drones die vrij verkocht worden.

Tijdens een meeting van Homeland Security, waar zowel de US military en de Federal Aviation Administration (FAA) bij aanwezig waren, hebben zij diverse schokkende resultaten bekend gemaakt.

Zo heeft de US militairy een test uitgevoerd met drones en tanks. De tanks, die zowel kogels van groot als klein kaliber kunnen schieten, legden het in de test af tegen drones. Drones, die vrij verkocht worden, bleken hiermee een stuk vernietigender dan tanks.

Drones zijn vernietigender dan tanks Voor de test heeft de US militairy de goedkope, commerciële drones uitgerust met machinegeweren. Het bleek kinderlijk eenvoudig om deze wapens te laten vuren vanaf de drone. Daarnaast bleek ook nog eens dat de drones zonder moeite 1,5 kilo explosief kunnen dragen.

In de film Drone, van Duivelse Dilemma’s, bleek eerder al hoe vernietigend de drones kunnen zijn. Overigens werd destijds ook afgevraagd hoe drone-piloten goed kunnen blijven functioneren in de samenleving.

Federal Aviation Administration

Voor de FAA zal het extra hard aankomen dat de drones zo gevaarlijk kunnen zijn, aangezien zij gevraagd zijn door de Amerikaanse overheid om eind dit jaar met nieuwe regelgeving voor drones te komen. Tot dusver weet de organisatie zich nog geen raad met de gevaren van drones.

Het feit dat drones vernietigend kunnen werken is overigens niet alleen in de Verenigde Staten opgemerkt. Zo stuitte Homeland Security tijdens het onderzoek op een opmerkelijke goederenstroom. Syrische rebellen importeren massaal consumenten-drones om aanvallen uit te voeren.

Het onderscheppen van drones blijkt overigens vrij eenvoudig volgens Wired. Zo blijkt het gemakkelijk om de radio-signalen te verstoren waarmee de drone wordt bestuurd. Echter blijken drones die op de automatische piloot vliegen via GPS een stuk lastiger neer te halen.

0 Reacties
Reageer